2011. március 14., hétfő

Dawn Olivieri [Andie Star] interjú

A rajongók még mindig ismerkednek Dawn Olivieri nevével, de talán felismernék a színésznőt, mint a tetoválásokkal teli Lydiát a Hősök negyedik és egyben utolsó évadjából, vagy mint Janice Herveaux-t, Alcide húgát, aki segített Sookie-nak menő motoros csajjá alakulni a True Blood 3. évadában. Jelenleg ő a Vámpírnaplók Andie Starja, a helyi televíziós riporter, akit Damon (Ian Somerhalder) a barátnőjévé és vérkészletévé bűvöl át. Ha hozzánk hasonlóan ti is össze vagytok zavarodva, hogy most tulajdonképpen mennyi mindent felejtet el Damon Andie-vel, Olivieri szívesen elmagyarázza:

"Az egyetlen alkalom, amikor Andie-t önmagaként láthattátok, az a kádjelenet volt az elején," mondja az EW-nek. "Attól a pillanattól kezdve folyamatos hipnózis alatt van. Ian és én sokat beszélgettünk erről. Hogyan játsszuk ezt el? Itt nem egy percről percre újabb kényszerítésről van szó, ennek hosszabb hatása van a lányra, és ez teszi lehetővé számukra, hogy lefolytassák ezeket a beszélgetéseket, és ezt a kapcsolatot. Ez majdnem olyan, mintha Andie-t kettévágnánk, mert az énjének egyik részét csak Damon hozza létre, az igazi énje pedig be van zárva, és nem kap esélyt, hogy részt vegyen a zajló valóságban."
Tehát arról van szó, hogy az az Andie, aki vele van, tudja, hogy mi ő, és kénytelen nem félni tőle és titokban tartani, de az igazi Andie belül nem tudja mindezt feldolgozni? "Pontosan," mondja. "Volt egy pillanat a kádas jelenet utáni reggelen, amikor Andie besétált, fel akarta venni a sálját, és egy pillanatra belenézett a tükörbe. Direkt tartottam akkor szünetet, mert úgy tűnt, mintha az eltűnt, bezárt Andie és az, akit hipnotizálnak, egy pillanatra látták volna egymást. A lány most csak egy báb. Azt teszi, amit mondanak neki, és nem kérdez semmit, és nem fél, semmi. Majd kiderül, merre akarnak menni az írók. De szeretnék több olyan pillanatot, amikor felébred egy pillanatra az alvásból, mielőtt újra elbújik. Végül is, hová vezet mindez? Egy érdekes küzdelemhez Andie számára, és a tudatára ébredés majd arra készteti őt, hogy hasznosítsa a riporter oldalát, és előásson néhány információt. Ez az, amit szeretnék látni.”

 A 15. epizódban Andie befolyásolja Damont, és egy vacsorát ad Jennának, Alaricnek, és Elijah-nak - és Damon úgy dönt, megpróbálja megölni Elijah-t. "Láthatjátok, mennyire befogadták Andie-t. Mialatt ő a háziasszonya ennek az estének, láthatjátok, milyen szintű kényszer alatt van, hogy hogy működik ez, hogy hogyan befolyásolja őt, és hogy mi mindent csinál, ami már-már tudatlan bűnrészessé teszi,"mondja. "Ez egy vicces helyzet, mert van ez az új karakter, csak úgy hirtelen a semmiből, és most hirtelen ő Jenna legjobb barátja, és mindenki ismeri őt, és helye van „a királyi asztalnál”. Ez mindenkit megdöbbent, főleg a rajongókat, akiknek már kiszemelt párjaik vannak. Most itt egy új. Hallottam, hogy "Dandie" a nevünk.”

Elmerült már újból Damon fürdőkádjában? "Biztos vagyok benne, hogy ez bekövetkezik, de nem ezen a ponton. Voltak itt más történetek, különösen ebben a következő epizódban [amikor Stefan elmondja Elenának, hogy megölte az őseit, amikor fiatal vámpír volt], amiket tetőpontra kellett vinni, úgyhogy nem volt szó arról, hogy Damon és Andie egy újabb kádban kavarjanak, "mondja. "Megyek vissza a jövő héten, hogy leforgassak egy új epizódot. Nem hiszem, hogy csak egyszer akarnának ellőni egy ilyen jelenetet." Na, nem mintha bánná. Már ismeri Somerhaldert néhány éve, miután találkozott vele Vancouverben, a Stargate: Atlantis 2008-as forgatásán. "Volt egy nagyon vidám esténk egy közös baráttal. Elmentünk inni, és kirúgtunk a hámból. A Doors szólt, és a srácok betáncolták az egész helyet nekem. Ez volt az első alkalom, hogy találkoztam Iannal. Szóval, el tudjátok képzelni, hogy milyen este volt, fantasztikus, hogy a részese lehettem."

Ez a közös humor az, ami átsegítette őket a kínos fürdőkádas jelenet forgatásán – kiderült, hogy Olivieri barátja, Bryn Mooser, aki jelenleg egy iskolát épít Haitin a Művészek a Békéért és az Igazságért szervezet segítségével, valójában Somerhalder jó barátja. "SMS-eztünk vele annak a jelenetnek a forgatási napjain, és küldtünk neki képet," mondja. "Biztos vagyok benne, hogy a barátok imádják ezt. Ez egy torz valóság, amivel csak a színészeknek kell megküzdeni, azt hiszem. Soha senki más életében nem fordul elő, hogy SMS-ezik a barátjával, miközben egy másik sráccal kavar, és mindenki csak nevet ezen. Ez az én viccem, ha kollegáról van szó, akkor rendben van. Ez mentség."

Pályafutásának a Vámpírnaplókban még nincs határozott végpontja, de ha a Showtime új sorozata, a House of Lies (Matthew Carnahan tollából) ezen a héten beindul, akkor problémák lehetnek. Ez egy sötét komédia, a House of Lies: Hogyan Lopják El a Menedzser Tanácsadók az Órádat és Utána Megmondják az Időt c. Martin Kihn-könyv alapján. Don Cheadle játssza Marty-t, az önutáló, rendkívül sikeres menedzsment tanácsadót egy elsőrangú cégnél, aki bárkit és bármit felhasznál azért, hogy ügyfelei megkapják az információkat, amiket akarnak. Olivieri játssza Monicát, Marty őrült, drogos ex-feleségét, akinek a cége történetesen az első, megelőzve Marty-ét. "Álomszerep egy színésznőnek? Nem tudom," mondja Olivieri. "A munkahelyeden seggbe rugdosnak, és így te leszel a legjobb, a Nr. 1 vállalkozó és Don Cheadle a második? És ráadásul nem csak hogy egy erős, vezető nő vagy, hanem még kábítószer-függőséged is van? Hát ez remek. Ez olyan, mintha ikreket kéne eljátszanom, és az egyik gonosz lenne, a másik jó. Itt van Monica, aki ász a munkájában, de a hétvégéi káoszban telnek, nem tud dadát szerezni a gyereknek, és állandóan balhézik az exével, mert - ahogy azt a gyermeküket egyedül nevelő szülők pontosan értik – sosem tudnak végleg kilépni a másik életéből." Cheadle, teszi hozzá, egy álom, mint színésztárs. "Nem egy önző színész egyáltalán. Jó dolog ilyen valakivel együtt dolgozni. Még mielőtt elkezdtünk volna forgatni, felhívott telefonon, hogy megvitassa, milyenek a karaktereink, hogyan ismertük egymást, mit csináltunk előző éjjel. Ez nem egy megszokott dolog forgatásokon. Sokszor nagyon ego-vezérelt színészek és színésznők vannak, akik maradnak a saját kis világukban, és ha van egy jelenetetek együtt, a világaitok találkoznak egy pillanatra. De nem hiszem, hogy ez jó együttműködést jelent. Don nagyon, nagyon akarja, hogy ez a dolog jól sikerüljön, és azt hiszem, így is lesz. Színészként nagyon sok mindent forgatsz le, és azok közül van, ami sz*r. Tényleg. Mindenki tudja. Úgyhogy ez egy jó kis friss levegőt jelent most, valami olyanon dolgozni, ami ilyen jó."

A House of Lies a Showtime új sorozata lesz, és ami azt illeti, ez problémát jelenthet, ami a True Bloodba való visszatérését illeti. A csatornák versenytársak, és hát... "Érdekes helyzet lenne, tekintve, hogy Joe Manganiello az exem," mondja őszintén nevetve. "Nem tudom, hogy benne lenne-e. Nem vagyok biztos benne. Nem fogjuk vissza magunkat... tudom. Képzeljétek el egy kicsit. Milyen egy torz, beteg és furcsa dolog, hogy a nővérét játszom egy srácnak, akivel jártam. Nem volt sok pasim. Miért keveredek állandóan ezekbe a furcsa, zavaró háromszögekbe a munkám során? "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése