2011. április 7., csütörtök

Julie Plec: "Damon és Elena közeledése nagy akadály Stefannak és Elenának."

Jön a nagy dilemmák ideje, amikor a The Vampire Diaries visszatér a képernyőkre a mai napon. A Klaus-fejezet, ahogy Julie Plec nevezi az évad utolsó hat részét, tele lesz nehéz választásokkal, nem is szólva pár karakter esetleges haláláról. Ahogy a sorozat arra készül, hogy bemutassa a régen várt Klaust (Joseph Morgan), a legnagyobb probléma az lesz, hogy Elenának és a barátainak szembe kell nézniük a kérdéssel: hogy öljék meg az Első vámpírt, mielőtt az feláldozhatná a hasonmást? Már tudnak egy módot rá, hogy hogyan dolgozzanak (tőr, fehér tölgy hamuja, rémlik valami?), de akadt egy kis gond. A tőrrel Elijah-t ölték meg, és ha kiszednék, azzal lehet, hogy még több kárt tennének, mint hasznot.

"Egy fegyver van, és két Első. Elgondolkodtató, hogy mi fog történni," jegyezte meg Plec titokzatosan egy Showtrackerrel folytatott interjúban. "Ez az ő nagy kérdésük. Amint visszatérünk a szünetről, elkezdjük latolgatni ezt a kérdést, és látjuk majd, hogy a karaktereink mit fognak tenni ennek érdekében. Elég nagy dolog lesz."
A rituálé kezelése és Elena megvédése egy kis feszültséget fog okozni Stefan és Damon között, akiknek nézeteltérésük van az ügyet illetően. (Ráadásul, Elena biológiai szülei, Isobel és John is két különböző dolgot vallanak helyesnek.)

"Damont semmi nem állíthatja meg, hogy elérje, Elena biztonságban legyen," mondta Plec. "Stefan inkább hagyja, hogy Elena is hallassa a hangját a dolgokban. Damon nem feltétlenül ért egyet azzal, amit Elena mond." De csak azért, mert nincsenek egy véleményen, az nem azt jelenti, hogy Damon cselekedeit nem az Elena iránti érzelmei vezérlik. Stefannak nem csak azzal kell megbirkóznia, hogy a barátnője akár meg is halhat - "A tény, hogy Elena lehet meg sem éli a 18. születésnapját, határozottan rájuk nehezedik," mondta Plec - de azzal is, hogy a barátnője és a bátyja egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

“Damon és Elena közeledése egy nagy akadály Stefan és Elena kapcsolatában," mondta Plec. "Nem azért, ahogy Stefan érez, hiszen ő teljesen tisztában van vele, hogy Damon mit érez. Sokkal inkább a döntések miatt, amiket Damon hoz, a tettei miatt, amiket Damon Elenáért tesz, hogy megvédje őt, és ez gyakran teljes ellentéte annak, hogy Stefan szeretné kezelni a helyzetet."

"Stefan egy nagyon nehéz helyzetben van. Van egy elképesztően békés, gyönyörű szerelmi története Elenával, de van egy nagyon komplikált sztorija a bátyjával is. Úgyhogy, amikor próbálja mindkét kapcsolatot rendben tartani, akkor mindig jön a probléma, hogy 'nem oszthatom ki a bátyámat, aki a barátnőm után vágyódik, anélkül, hogy ne romlana meg a kapcsolatunk, de nem engedhetem neki, hogy elvegye a barátnőmet'."

A kapcsolati problémák jelen lesznek Caroline és Matt életében is, aki már tud a város vámpírjairól. "A jövő elég bonyolult számukra," osztotta meg Plec. "Amikor visszatérünk a szünetről az első kérdés az lesz, hogy 'Hogyan fogja kezelni az információt, és mit fog tenni Caroline az ügyben?' És az erre kapott választ az április 7-i epizóban tudhatjuk meg, ami tényleg felvezet pár nagy kapcsolati problémát, és ezek visznek el minket a fináléig." És végül, de nem utolsó sorban, itt van Tyler elkerülhetetlen visszatérése is, akinek megvan a saját jelentősége a Matt-Caroline kapcsolatban. "Nem lehet egy háromszögünk egy harmadik személy nélkül. Hamarosan újra látjuk majd Tyler-t."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése